Sommaren som rann förbi...

Sommaren blev kanske inte riktigt som det var tänkt.

Det första som hände när vi flyttade ut denna sommar var att kylskåpet visade sig vara trasigt. Frysdelen funkade men inte resten. Vi provade många gånger utan succés.

Snabbt iväg till Uppsala och inhandla ett nytt. Våra kyl och frysvaror hemifrån var packade i kylväskor och skulle inte klara sig särskilt länge.

Vi körde hem det nya skåpet själva. Med hjälp av vår trevlige granne baxade vi in skåpet. Vi fick dock riva bort ett skåp med vägg för att få plats med det nya som var lite större än det som gått sönder. Men det gick bra. Lite jobb, men det var bara att gilla läget.

Så med det nya större skåpet på plats var vi redo att börja njuta av sommarens allehanda fröjder som värme och blommor och bin med mera.

Först måste vi och kontakta en rörmokare som skulle åtgärda en backventil i varmvattenberedaren samt byta några packningar och en gammal blandare i duschen. Då den gamla läckte oroväckande. Den hade i alla fall nästan 40 år i verksamhet. Så det var väl på tiden.

Så en dag i slutet av juni blev det stopp i avloppet. Då försökte vi fixa det enligt konstens alla regler. Utan att lyckas särskilt. Plötsligt ser vi att det rinner vatten på golvet från diskbänkens sockel.
VATTEN? DÄR?

Jag öppnade botten i skåpet under diskbänken och upptäckte vad det var och var det var. Från avloppet hade vatten trängt upp i skarven. Därifrån rann så vattnet ut på golvet.

Vi ringde närmaste rörmokare som genast kom och löste upp stoppet.

Jag sågade upp hela golvet under diskbänken men insåg snart att det var för mycket att göra för mig så det belv Folksams uppgift att fatta beslut i frågan. Det gjorde de och snart nog kom det folk och bilar från alla håll och kanter. Det beslutades att riva ut hela köket, skåp, spis och diskbänk. Det visade sig vara en ordentligt läckage som måste åtgärdas på alla sätt.

Nu får bilderna tala för sig själva här.


När du pekar och klickar på bilderna kan du se dem i större format.



























Ja så kan det gå. Men det blev bra allting till slut.
Vi som hade tänkt göra så mycket denna sommar, med hus och tomt. Men vi hann i alla fall rensa taket från mossa. ;-)
Det blev en stökig sommar, men varm och skön. Vi kunde göra det vi ville i alla fall med utflykter och trivselstunder med barnbarnet Bell.

Andra sommarbilder finns i förgående inlägg, allt ifrån dränkta, men räddade humlor till oblyga rävar.


Slutligen:









Alla vänner därute
ta’t lugnt. 





Kommentarer

  1. Oj j oj, du är verkligen flitig min vän!! Och samtidigt tycker jag det är så vannsinnigt kul att få se allt som sker hos dig/er!

    Hur mår den lilla söta räven?

    Kramisar

    SvaraRadera
  2. Tack Tammy.

    Räven undrar jag också mycket över. Rävarna, vi konstaterade att det var två som turades om att hälsa på. Nu har vi inte varit ute på någon månad och det dröjer väl tyvärr ett tag till.

    Men vi hoppas få se honom/henne igen nästa år. Som du säger, söta är de. Väldigt. Men alla djur är söta egentligen med undantag för några få insekter av onödig typ. Som fästingar och dina "kompisar" älgflugorna.
    Tack för att du tittade in.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar